Skip to main content

Yvette Les Fesses

Undervisar i Burlesque fusion

Yvette Les Fesses är prisbelönt burleskartist med stora framgångar inom både den svenska och internationella burleskscenen.

Yvette började sin burlesk karriär 2010 som medlem i Sveriges första och största burlesktrupp The Amazing Knicker Kittens. Sen dess har hon uppträtt som soloartist på många scener runt om i världen under artistnamnet Yvette Les Fesses. Några exempel är New York Burlesque Festival, Bruxelles Burlesque Festival och Amsterdam Burlesque Awards. 2014 blev hon krönt till Queen of Classic Burlesque på Amsterdam Burlesque Awards.

Yvette är även producent och har drivit den egna burleskklubben ”Yvette Les Fesses Oriental Pearls” här i Stockholm.

Just nu är Yvette Les Fesses aktuell som medproducent, konferencier och mentor/lärare i burleskkollektivet och klubben BurlyClub här i Stockholm. Ett projekt som strävar efter att brädda och stärka den svenska burleskscenen genom att ge möjlighet för nya artister att uppträda och prova sina vingar inför en entusiastisk klubbpublik.

”En av de saker som gör att jag brinner för burlesk är blandningen av glädje, glamour och humor, samtidigt som en för fram ett feministiskt budskap och kroppspositivism. Att njuta av att dansa och ha roligt på scenen och samtidig äga och älska sin kropp – precis så som den ser ut – med gropar, valkar och allt!”

Lärare på Layali

Aktuella kurser och workshops

Just nu håller Yvette Les Fesses i följande kurser på Layali. Klicka på rubriken för mer information och anmälan.

Workshops 2019

Burlesque – and the art of Tease, Peel and Reveal, fåtal platser kvar
3/11 15.00-17.00
1 gång
Dalagatan 64
350 kr


Danskurser hos Layali

Vi har kurser för alla: Magdans, Bollywooddans, Dancehall, Burlesque fusion, Reggaeton, Orientchata och Bachata Ladystyle. Höstterminen går redan att boka.

Se hela kursschemat

Nya kursstarter i oktober

I oktober startar nybörjarkurser i flera av våra dansstilar.

Se danskurser och anmäl dig här

Layali på YouTube

Vi laddar upp nya dansfilmer hela tiden, från både små och stora dansshower.

Följ oss på YouTube
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram