Startsidan KURSER I MAGDANS, BOLLYWOOD, TRIBAL LÄRARE SHOWGRUPPEN LAYALI ORIENTALISKA MÖHIPPOR ANMÄLAN INFORMATION OM SKOLAN OCH ORIENTALISK DANS KONTAKTA OSS

Sophia Mirlashari

Undervisar i: Tribal (ATS® + fusion) och persisk dans

Sophia Mirlashari började sin dansbana 1995 med västafrikansk dans, klassisk indisk dans, salsa och till slut orientalisk dans. Där “hittade hon hem”, mycket tack vare hennes första lärare Konstantina Buni, en välrenommerad och inspirerande artist och pedagog. Sophia fortsatte utbilda sig inom orientalisk dans under ledning av några av de bästa lärarna i Sverige, Egypten och USA som till exempel Samasem, Lena Helt, Aida Noor, Lubna Emam, Aisha Ali, Yousry Sharif m fl.

Sophia var med och startade dansgruppen Raks el Hawanem som är en av de mest framgångsrika dansgrupperna i Sverige inom orientalisk dans. På meritlistan finns framträdanden på Södra teatern, Medelhavsmuseet, för Utrikes- och Justitiedepartementet och på många kulturfestivaler, både inom Sverige och utomlands. Repertoaren, som till en början bestod av egyptisk folklore- och cabaretstil, växte och omfattade så småningom även persisk, kurdisk och balouchisk dans.

Genom ett samarbete mellan Raks el Hawanem och världsmusikbandet Golbang började Sophia med persisk dans omkring år 2000. Eftersom det då inte fanns någon danslärare i persisk dans i Sverige så stod bandmedlemmarnas svärmödrar och andra släktingar till förfogande för att lära ut dansen, senare fann Sophia Shiva Shahandeh som är en av de första danslärarna i persisk dans i Sverige. En annan lärare och stor inspirationskälla är Banafsheh Sayyad från USA.

År 2000 gick Sophia en kurs i tribal för Sveriges tribalpionjär Ulla Carmilla Edenmark. Sophia blev fascinerad av den coola dansstilen och utmaningen i att improvisera i grupp. Tillsammans med två andra dansare skapade Sophia och Ulla den första renodlade tribaldansgruppen i Skandinavien, Tribal Empire, och åkte till USA för att lära sig dansen direkt från Carolena Nericcio i FatChance Belly Dance®. Sophia har även utbildat sig i tribal fusion-stilen av Kami Liddle, Heather Stants, Sharon Kihara, Ariellah m fl.

Sophia verkar även som solodansare och koreograf. Hon undervisar regelbundet sedan flera år och är utbildad i pedagogik och scenframställning på Många Kulturers Dans på Danshögskolan.

“Det viktigaste för mig som danspedagog är att förmedla dansglädje, att inspirera till att lära mer och att arbeta utifrån sina egna förutsättningar.”Aktuella kurser och workshops

Just nu kan du anmäla dig till följande kurser med Sophia Mirlashari. Klicka på rubriken för mer information och anmälan.
Aktivitet / artikel
Start Dag och tid Pris Plats Ledare    
1630 Yoga med Sophia. Studentpris. Även drop in!
Start 29/8. Tisdag 16.45-17.45 14 ggr.
Ledare Sophia.
29/8 Tisdag 16.45-17.45 14 ggr 1500:- Dalagatan 64 Sophia Info/Boka »

© 2006-2017 Layali Orientaliska Dansakademi AB
E-post: info@orientaliskdans.se | Telefon: 08-522 994 00
Dalagatan 64, Stockholm. T-bana Odenplan


Kurserna presenteras i samarbete med NBV.