Skip to main content

Solveig Rundquist

Undervisar i magdans (orientalisk dans)

Solveig upptäckte magdansen i sitt hemland, USA, men har utvecklat sin dans mest här i Sverige sedan hon flyttade hit och började dansa på Layali 2013.

Tack vare sin bakgrund inom teater är Solveig känd för sin utstrålning och lekfullhet på scen. Hon uppträder och tävlar ofta internationellt, och var med på den första europeiska Bal Anat-turnén i London, Bryssel, och Stockholm 2018.

Solveig är medlem i skolans professionella magdansgrupp Layali Show Group, och tillsammans med gruppen har tagit hem en rad pokaler från festivaler runtom Europa. Som solist har hon vunnit 1:a pris i kategorin Rising Stars på Tallinn International Oriental Dance Festival och Stockholm Belly Dance Festival.

Solveig har fått sin dansutbildning både i Sverige och USA, hos kända lärare som till exempel Suhaila Salimpour, Marta Korzun, Sabriye Tekbilek, Samasem of Cairo, Stephanie Buranek, Ann Larsson, Zeina, Lena Helt, Jillina Carlano, m.fl.

Solveig dansar även salsa och bachata, och är med på Anastasias Orientchata Ladies team. Hon är också Level 2 certifierad i Suhaila Salimpour Format och har gått Level 1 irakisk dans (kawliya) på Assala Ibrahims festival Inanna.

Lärare på Layali

Aktuella kurser och workshops

Just nu håller Solveig Rundquist i följande kurser på Layali. Klicka på rubriken för mer information och anmälan.

Höstterminen 2019

Orientalisk dans/magdans Nybörjare, start 6/10
(Kursid: 1120)
Sön 13.30-14.45, start 6/10
Startar 6 Oktober 2019
9 ggr
Dalagatan 64
1695 kr


Danskurser hos Layali

Vi har kurser för alla: Magdans, Bollywooddans, Dancehall, Burlesque fusion, Reggaeton, Orientchata och Bachata Ladystyle. Höstterminen går redan att boka.

Se hela kursschemat

Nya kursstarter i oktober

I oktober startar nybörjarkurser i flera av våra dansstilar.

Se danskurser och anmäl dig här

Layali på YouTube

Vi laddar upp nya dansfilmer hela tiden, från både små och stora dansshower.

Följ oss på YouTube
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram