Startsidan KURSER I MAGDANS, BOLLYWOOD, TRIBAL LÄRARE SHOWGRUPPEN LAYALI ORIENTALISKA MÖHIPPOR ANMÄLAN INFORMATION OM SKOLAN OCH ORIENTALISK DANS KONTAKTA OSS

Tribal ATS® och Fusion

Tribal har växt fram ur den amerikanska magdansstilen (framför allt från San Francisco) som tidigt fokuserade mycket på isolering och stark teknik. Man delar in tribal i två huvudriktningar, ATS® (American Tribal Style) och Fusion. Stilen föddes på 1960-talet i Jamila Salimpours ”påhittade” folklorestil i dansgruppen Bal Anat, och ur den har ATS® utvecklats av stilens grundare Carolena Nericcio och hennes dansgrupp FatChance Bellydance®. ATS® är en improviserad gruppdans som blandar Jamilas grunder med influenser från flamenco och indisk dans. Man turas om att leda gruppen, och ”hemliga” tecken visar vägen för gruppen i stegbyten och formationer.

I slutet av 1990-talet föddes det som skulle bli Tribal Fusion, som i början var ATS® blandat med Suhaila Salimpours (dotter till Jamila) isoleringsteknik mixat med popping, electric boogie och locking. Man räknar med att gruppen Ultra Gypsy under ledning av Jill Parker, en fd medlem av FatChanceBellydance®, var den som först började utöka rörelseschemat, använda västerländsk musik och dramatiska element. Tribal Fusion spreds i början av 2000-talet via Rachel Brice, som tidigare dansat i Ultra Gypsy men nu skapade sin egen stil i sin grupp Indigo, tillsammans med Mardi Love – som har skapat större delen av estetiken bakom Tribal Fusion – Michelle Campbell och Sharon Kihara.

I början användes ATS® med variationer mycket, men allt eftersom dansstilen växte och fick ett eget uttryck, försvann kopplingen nästan helt. Man använder fortfarande många rörelser som till synes är gemensamma med den orientaliska dansen, men man använder kroppen på ett helt annat sätt och tolkar musiken annorlunda. Tribal Fusion är en egen dansform i stark utveckling, experimentell och spännande.

Se våra elever dansa Tribal Fusion och ATS på vår Youtubekanal. 

Aktuella kurser och workshops

Just nu kan du anmäla dig till följande kurser i tribal fusion och ATS. Klicka på kursnamnet för mer information och anmälan.

Höstterminen 2017

Inga aktiviteter eller artiklar hittade

Aktivitet / artikel
Start Dag och tid Pris Plats Ledare    
1175 Nyhet!Stage Lab för både magdans och tribal-dansare.
Start 4/9. Mån 19.00-20.15 14 ggr.
Ledare Jeka.
4/9 Mån 19.00-20.15 14 ggr 2295:- Dalagatan 64 Jeka Info/Boka »

Klicka här om generell information om våra kurser.

Läs om våra dansstilar: Orientalisk dans/magdans | Tribal ATS och Fusion | Persisk dans | Bollywood | Dancehall | Burlesque fusion | Yoga | Teknikklasser

Under 18 år?
Ladda ner denna blankett, fyll i, be någon förälder skriva under och posta till adressen på blanketten. Din förälder kan även anges som ansvarig inne i webbanmälan. Din bekräftelse, inbetalningskort och betalningskvitto skickas via e-post, så det är mycket viktigt att du har en fungerande mailadress. Här är en länk till ett överskådligt veckoschema för HT2017 schema.

 

© 2006-2017 Layali Orientaliska Dansakademi AB
E-post: info@orientaliskdans.se | Telefon: 08-522 994 00
Dalagatan 64, Stockholm. T-bana Odenplan


Kurserna presenteras i samarbete med NBV.