Skip to main content

Information

ELEVINFORMATION | VIDEOFILMER | BUTIK | ELEVSHOW

Generell information

Anmälan: Vänligen använd vår anmälningssida.

E-post: eftersom bekräftelse, inbetalningskort, kvitto och övrig viktig info skickas ut via mejl, är det mycket viktigt att du har en fungerande mejladress! Kontakta oss om du inte har någon mejladress. Kontakta oss också om du inte har fått någon bekräftelse direkt efter din anmälan.

Avanmälan/återbetalning: Avanmälan ska ske skriftligen, mejl går bra. När ditt mejl är besvarat, är din avanmälan genomförd. Avanmälan sker utan kostnad fram till 7 dagar innan kursstart. 1-6 dagar innan kursstart måste du betala halva kursavgiften. Från och med kursstartsdatum måste du betala hela kursavgiften. Återbetalning av kursavgift sker endast mot läkarintyg, och då för den tidsperiod som läkarintyget täcker, eller för t ex flytt från orten.  Vi drar av för ev tagna klasser. (150-200:-/klass samt en administrativ avgift på 100:-)  Vi följer konsumentverkets rekommendationer.

Delbetalning: Du kan delbetala kursen på 2 inbetalningar, terminskort på 3 inbetalningar. Använd ocr-nr och bankgiro som du hittar i din bekräftelse, och sätt in valt belopp. Kom själv ihåg nästa inbetalning månaden efter.

Klädsel: Vanliga träningskläder, t ex mjukisbrallor och t-shirt. Höftsjal är frivilligt. Skor: mjuka skor utan klack. Barfota går bra på bollywood, samt nybörjarklasserna i orientaliskt/tribal. (Höftsjal och skor finns att köpa på skolan) Tag gärna med vattenflaska. Du kan prata med läraren vid första kurstillfället ang skor och träningskläder.

Nivåförklaring: N=nybörjare. Inga förkunskaper, men även du som dansat 1-2 terminer innan är välkomna för att nöta in grunerna. N/F=minst 1-3 terminers förkunskaper. F=minst 4-6 terminers förk. F/M-A= minst ett par år på F-nivå.
Showgrupp: antagning till showgrupp sker internt bland Layalis elever. Vi väljer dig som har bra teknik, har utvecklats bra på lektionerna och genom att uppträda på våra haflor.
Läs mer om nivåer

Rabatter: Om du anmäler dig till 2 kurser får du 10% rabatt på den billigaste kursen. (Dras automatiskt när du anmäler dig) Vi har också terminskort (se egen rubrik nedan) Flera kurser-rabatten kan ej kombineras med övriga rabatter.

Friskvård: Du är välkommen att betala med Actiway  och E-passi Min Friskvård.
Vi är också anslutna till Wellnet/Friskvårdserbjudanden, samt Ica-kort. (via Wellnet)

Kvitton/kort och kontantbetalning: Efter betalning får du ett kvitto i din mejl med alla uppgifter som behövs till din arbetsgivare (om du får ersättning via jobbet). På grund av administrativa skäl, uppskattar vi om du betalar via vårt bg, som du hittar i din bekräftelse. I butiken kan du betala både med kontanter, kort och swish.

Terminskort:  Med terminskortet  har du garanterad plats på 3 valfria kurser, samt i mån av plats på alla övriga kurser.  Du anger vid anmälan, i meddelanderutan, vilka tre kurser där du vill ha en plats. Terminskortet gäller enbart på terminskurserna (ej workshops/helgkurser/enstaka klasser osv). Går du i någon av våra showgrupper, måste den vara en av dom fasta kurserna. Du kan enbart ha en showgrupp inkluderat i terminskortet.

Ta igen missade gånger: Om du har missat din lektion pga sjukdom eller annan anledning, har du rätt att ta igen den missade gången på valfri annan kurs. Du kan inte flytta över dina missade gånger till nästa termin eller annan kurs (helgkurs, försommarkurs, workshop). Du behöver inte föranmäla när du tar igen, utan du kommer direkt till klassen, och prickar av dig i receptionen. OBS! De 3 sista veckorna på terminen kan du inte ta igen! 

Lov: Sportlov v 9 (25/2-3/3) Påsklov 18-22/4 samt 30/4 och 1/5.

Show: Hafla 30 mars,  genrep elevshow 13 maj, elevshow 14 maj.

Öppet Hus: Den första veckan på terminen har vi öppet hus! Det innebär att du kan ta en provlektion för 100:- i de klasser där det fortfarande finns plats. Obs! Gäller ej fulla klasser eller ifall du redan är anmäld till kursen! Titta på schemat vilken klass du vill prova. Du behöver inte föranmäla, utan kom direkt till klassen, i god tid. Först till kvarn! Du ska alltså INTE anmäla dig på anmälningssidan. Vi drar sedan av 100: från kursavgiften ifall du anmäler dig..

Andra och tredje veckan på terminen kan du ta en drop in-lektion för 175-200: /klass, som vi sedan drar av ifrån kursavgiften ifall du sedan vill anmäla dig!
Klasser som startar senare in på terminen har alltid prova på-möjlighet vid första kurstillfället för 175-200:-/klass. (OBS! Ska INTE anmälas på anmälningssidan, utan droppa bara in. Gäller vid platstillgång)

Butik/reception: Vi har en butik och reception som är öppen under lektionstid. Där prickar du av dig när du kommer till din lektion. I butiken säljer vi toppar, träningsbyxor, kjolar, käppar, cymbaler, höftsjalar, dansskor, professionella magdansdräkter, bollywooddräkter, smycken och massor med andra saker… välkomna in och kika!

Trivselregler:

◾Var snäll och ta inte med släkt/vänner till danssalen som ”publik”!
◾Tyvärr kan du inte ta med ditt barn till dansstudion. Äldre barn kan vänta i soffan utanför studion. (om dom klarar sig själva)
◾Om du kommer för sent, gå in tyst och ställ dig längst bak.
◾Du får gärna använda mikro, vattenkokare, fat, muggar, bestick el dyl, se bara till att städa/diska efter dig!
◾Gå inte in med skor bakom skogränsen!
◾Kvarglömda saker hittar du förhoppningsvis i korgen i omklädningsrummet.
◾Filmning: Prata med din lärare, om du vill filma koreografin. Vissa lärare vill bli filmade, andra inte. Inte heller alla kursdeltagare vill vara med på film, du måste informera innan du filmar. (Obs! Ingen filmning under ”vanlig” lektionstid.) Du får ABSOLUT inte lägga upp filmen på internet (Youtube, Facebook el dyl) utan tillåtelse.
◾Elevshowen: för att uppträda i elevshowen, måste du har varit närvarande 75% av lektionerna. Prata med din lärare om du är osäker.
◾Upphovsrätt. Du får inte använda skolans koreografier för att lära ut till tredje part.

Tack för ditt samarbete!

Nivåer


Vilken nivå skall jag välja?
Ett tips är att du stannar på samma nivå, tills du känner att du hänger med ordentligt i rörelse och koreografi. Det bästa är att stanna minst 2 terminer på varje nivå, på F kan du stanna i ett par år innan du går upp till avancerad. Vi rekommenderar alltid att du tränar in grunderna ordentligt! Om inte grunderna sitter som dom ska, kommer du aldrig att få en ren och snygg dansstil. Så det lönar sig inte att ”fuska” och gå upp till en nivå som man inte är redo för, tvärtom riskerar du att lära in rörelserna felaktigt och få en oren teknik.

Fråga din lärare om du är osäker på vilken nivå du skall välja. Om du kommer från en annan skola eller lärare, rekommenderar vi alltid att du går ner en nivå, så att du får kläm på den nya lärarens sätt att undervisa. Vi har alltid en öppet hus-vecka första veckan på terminen, då du kan prova våra klasser för 100:-/klass. Då har du möjlighet att prova dig fram till den nivå som passar dig.

Rekommenderade förkunskaper
N nybörjare, 0-1 termins erfarenhet
N/F  här har du dansat minst 1-3 terminer tidigare.
F här måste du minst ha dansat minst 4-6 terminer tidigare, och här stannar du länge innan du går upp till avancerad.
F/M-Avancerad här har du mycket goda förkunskaper, och har under flera år dansat dom flesta olika stilarna (slöja, mileya, käpp, cymbaler, balady, saidi osv)

Danskurser

Vi har kurser för alla nivåer: Magdans, Bollywood, Dancehall, Burlesque fusion, Persisk dans, Orientchata och Bachata. Spana in våra försommarkurser med start i maj.

Se hela kursschemat

Försommarkurser

Nya danskurser börjar i maj; Magdans, Bollywood, Dancehall, Orientchata och Burlesque fusion. Anmäl dig till fyra veckor eller kör drop-in när det passar.

Se alla kurser här

Layali på YouTube

Vi laddar upp nya dansfilmer hela tiden, från både små och stora dansshower.

Följ oss på YouTube
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram